Špenátové karí s cizrnou
Suroviny
500 g čerstvého špenátu
400 g rajčat z plechovky
200 g cizrny (přes noc namočené ve vodě – cca 2x nabyde)
1 cibule nahrubo nakrájená
2 rozmačkané stroužky česneku
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce červené kari pasty
hrst koriandru
Postup
Cibuli, zázvor a česnek rozmixujeme v robotu. V pánvi rozpálíme olej a přidáme cibulovou směs a za občasného promíchání 5 miinut opékáme. Přidáme kari pastu a po dalších 2 minutách i rajčata, 250 ml studené vody a cizrnu. Přivedeme k varu, pak snížíme plamen a necháme 30 minut nepřikryté probublávat. Přimícháme špenát a necháme ho zavadnout. Posypeme koriandrem a podáváme s pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,622x
Komentáře receptu Špenátové karí s cizrnou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!