Dušené hlávkové zelí

Suroviny

1 hlávka zelí (bílé nebo červené)
100 g tuku (nejlépe sádla)
1 cibule
2 lžičky kmínu
2 lžíce cukru
sůl
ocet podle chuti
1 syrová brambora

ukázka receptu Dušené hlávkové zelí
Posunovut vlevo
ukázka receptu Dušené hlávkové zelí
Posunout vpravo

Postup

Z hlávky zelí odstraníme vrchní listy a nakrouháme ho. Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku na pánvi necháme zpěnit oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem a cukrem. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř měkkého zelí. Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme. Na závěr přidáme ocet podle chuti.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 16,636x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.92 (počet: 24) 7.92 24 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dušené hlávkové zelí

Týnka: Saturday, October 5, 2013
Bezva receptík, konečně postup, který jsem potřebovala.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist