Smažený obalovaný květák

Suroviny

1 květák
hladká mouka
vejce podle potřeby
strouhanka
sůl
olej na smažení

ukázka receptu Smažený obalovaný květák
Posunovut vlevo
ukázka receptu Smažený obalovaný květák
Posunout vpravo

Postup

Květák zbavíme listů, rozebereme na růžičky, omyjeme a dáme předvařit do osolené vody. Nevaříme úplně doměkka, při obalování by se lámal. Předvařený květák vyjmeme z vody, necháme vychladnout a oschnout. Pak jej posolíme a opatrně obalujeme nejprve v hladké mouce, pak v rozkvedlaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme v dostatečném množství oleje, nejlépe ve fritovacím hrnci.
Podáváme s různě upravenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 20,897x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.30 (počet: 57) 8.30 57 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažený obalovaný květák

anonym: Monday, June 4, 2012
obézní neobézní....co na tom...hlavně že mi chutná :)
anonym: Tuesday, May 29, 2012
Je to jídlo moc dobré, ale pro nás obézní Čechy nevhodné :)) !!!!

anonym: Friday, March 16, 2012
Vypadá to moc hezky :)
anonym: Friday, November 24, 2006
Ňam, ňam, ňam!!!
Zd.S.
anonym: Sunday, September 24, 2006
tak v tom případě doporučuji "Smažené plněné řízky" :)Zdena
anonym: Sunday, September 24, 2006
obalovanej ma byt řízek a karfiol jedíně pasírovat přes pašika....OK Petr

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist