Smažený obalovaný květák
Suroviny
1 květák
hladká mouka
vejce podle potřeby
strouhanka
sůl
olej na smažení
Postup
Květák zbavíme listů, rozebereme na růžičky, omyjeme a dáme předvařit do osolené vody. Nevaříme úplně doměkka, při obalování by se lámal. Předvařený květák vyjmeme z vody, necháme vychladnout a oschnout. Pak jej posolíme a opatrně obalujeme nejprve v hladké mouce, pak v rozkvedlaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme v dostatečném množství oleje, nejlépe ve fritovacím hrnci.
Podáváme s různě upravenými bramborami a tatarskou omáčkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 20,897x
Komentáře receptu Smažený obalovaný květák
anonym: | Monday, June 4, 2012 |
obézní neobézní....co na tom...hlavně že mi chutná :) | |
anonym: | Tuesday, May 29, 2012 |
Je to jídlo moc dobré, ale pro nás obézní Čechy nevhodné :)) !!!! |
|
anonym: | Friday, March 16, 2012 |
Vypadá to moc hezky :) | |
anonym: | Friday, November 24, 2006 |
Ňam, ňam, ňam!!! Zd.S. |
|
anonym: | Sunday, September 24, 2006 |
tak v tom případě doporučuji "Smažené plněné řízky" :)Zdena | |
anonym: | Sunday, September 24, 2006 |
obalovanej ma byt řízek a karfiol jedíně pasírovat přes pašika....OK Petr |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!