Tatarský biftek
Suroviny
(pro 1 osobu)
200 g svíčkové nebo kvalitního zadního hovězího
1/2 cibule
1 žloutek
sůl, pepř
worchestrová omáčka
plnotučná hořčice
kečup jemný i ostrý
topinky
1 stroužek česneku
Postup
Maso nejprve uškrabeme nožem, abychom odstranili blány. Pak ho umeleme v mlýnku, pokud je třeba, umeleme ho ještě jednou. Na talíři z masa uděláme bochánek, do kterého dáme žloutek. Kolem masa rozdělíme velmi drobně nakrájenou cibuli, pepř a sůl. Servírujeme s plnotučnou hořčicí, kečupy a worchestrovou omáčkou. Do masa postupně vmícháváme ingredience podle vlastní chuti.
Podáváme s topinkami a česnekem na jejich potření.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 76,432x
Komentáře receptu Tatarský biftek
Mirek: | Thursday, June 27, 2013 |
Nechci radit, ale kdybyste někteří přidali k vašemu oleji, paprice a kmínu ještě trošku majoránky a namočenou housku, tak si klidně můžete upéct sekanou. A ti, co ho nemelou, tak ať zkusí naškrábat ze zadního 40, byť jen 100 gramových porcí. Na přání pro akci jich dělám třeba i 70. Škrábu ze svíčkové jen doma max. 5 porcí. Takže zkoušejte a tvořte to, co vaší chuti vyhovuje nejvíc. | |
Jirka: | Sunday, August 19, 2012 |
Srávný tatarák potřebuje notnou dávku dobrého olivového nebo slunečnicového oleje. Zkuste to, pak je tatarák o level výš. | |
anonym: | Thursday, June 7, 2012 |
Tatarák je má neojoblíbenější pochutina. Ale že bych do toho někdy dala olej, tak to se ještě nestalo. Chápu, že někdo to má tak rád, ale já mám raději klasický domáci Tatarák bez oleje. | |
anonym: | Friday, March 2, 2012 |
http://en.wikipedia.org/wiki/Steak_tartare | |
anonym: | Friday, March 2, 2012 |
TEN KEČUP TAM NEPATŔÍ | |
anonym: | Tuesday, July 19, 2011 |
Poprvé jsem jedl tatarák v jedné restauraci v roce1967(tehdy za 17 Kčs.Tak mi to zachutnalo,že jsem jej začal "tvořit" sám.Nyní (omlouvám se oponentům)Používám 18 "vylepšených"přísad a všem to chutná.Nejdůležitější je vždy kvalita masa. | |
anonym: | Tuesday, April 5, 2011 |
a jeste trochu kari | |
Sidy_cz: | Sunday, January 16, 2011 |
Dnes ho jdu připravit, bez oleje samozřejmě. Ale kávová lžička hořčice nic nezkazí. Kečup ostrý, špetku celého kmínu. Maso meleme 2 x jinak souhlas se zbytkem receptu :-) | |
Evžen: | Saturday, August 28, 2010 |
-Kečup?! Vy by jste si dali k bifteku kečup?! -Hořčice? Tou se zcela zabije chuť tataráku i topinek. Tedy nevim... Ale zdá se mi, že tam těch ingrediencí je až až. Tatarák je tím lepší, čím méně toho tam je (myšleno množství druhů ingrediencí). Pořádná nálož masa, cibule, osolit, opepřit... Hodit žloutek, jemně zamíchat a hurá na topinku s česnekem |
|
Janci: | Friday, August 27, 2010 |
A s tím kečupek jak psala Markéta - souhlasím. Všichni furt Heniz, Heinz a mě osobně vůbec nechutná. Více si pochutnám na Hellmans nebo kečup McDonald. Ale proti gustu žádný dišputát.:-) | |
Janci: | Friday, August 27, 2010 |
Určitě bych přidala ještě trošku mleté papriky a kdo má rád pikantnější tak kapánek chilli omáčky nebo pálivé papriky. A jak už tady zaznělo, neuškodí trošku mletého kmínu, ale většinou ho nemám, tak dělám bez něj. Maso melu odjakživa a nikdy mi nezhořklo ani nepustilo šťávu a že jsem se jich něco v restauraci nadělala :-) No a jinak z kuchařského pohledu olej výslovně zakazuji, ale když to někomu chutná, tak proč ne. zažila jsem i maggi v tataráku. | |
anonym: | Tuesday, June 1, 2010 |
olej do tataráku nepatřil nikdy,ale každý podle svého gusta | |
Markéta: | Tuesday, February 23, 2010 |
Já myslím, že kečup si může dát každý sám dle svého gusta ... Někomu třeba zase nechutná Heinz ... | |
anonym: | Tuesday, February 23, 2010 |
Akorát na kvalitní maso takhle hnusný kečup Neli :( Když už tak kvalitní kečup Heinz,nebo jiný. | |
anonym: | Thursday, February 4, 2010 |
v receptech opravdu olej není to se tam nedává | |
anonym: | Monday, February 1, 2010 |
chybí mi tam paprika. Servíruji ho tak, že kolem bochánku uškrabaného masa (nemelte - maso zhořkne a ztratí spoustu šťávy), do nějž je opatrně do důlku vložený žloutek, dám kroužky z větší cibule - takové obroučky, do kterých jako do ohrádek dám všechny další ingredience. Nezapomeňte taky na kmín! Olej ne! | |
anonym: | Tuesday, January 12, 2010 |
Tatarák je pokrm dost náročný na náš zažívací trakt a někteří zvás do toho ještě cpou olej, aby si to jak tak koukám to trávení ještě více zkomplikovali.Nevím kde ten anonym na hoře sebral, že olej je v každém receptu k přípravě tataráku. Když si to chceš zjemnit tak si ho jemně mni. | |
anonym: | Monday, December 28, 2009 |
Tatarský biftek je vynikající krmě. Zakazuje-li jej Evropská unie, zakažme Evropskou unii. Díky. | |
KAREL: | Thursday, December 24, 2009 |
JSEM MILOVNÍK TATARÁKU OLEJ NEDÁVÁM, JINAK SOUHLASÍM - MÁ TAKHLE CHUTNAT, ALE... JENOM ŠKRABAT... NEMLET, - MLETÝ TOLIK NECHUTÍ bon apetit |
|
anonym: | Monday, December 7, 2009 |
olej se nedává do tataraku | |
anonym: | Friday, June 6, 2008 |
Je to podla chuti, ak sa vsetko zmiesa, ma to kompaktnu chut, (zmiesane by to malo postat aspon jeden de), ak to miesate na tanieri, chvilku citite maso , chvilku cibulu, alebo vajcko... jednoducho - ako komu chuti... ja maso neskriabem nozom, ale 3x pomeliem, ale urcite, URITE ! maso NEMIXOVAT !!! | |
anonym: | Tuesday, April 22, 2008 |
Podle mě k tataráku patří i ten obřad přípravy u stolu a každý si ho může namíchat podle vlastní chuti, ale je to věc názoru. V restauraci vám ho taky nenamíchají. A pokud jde o olej, nedomnívám se, že je v každém receptu, zjemní se a spojí dostatečně žloutkem, ale když vám to tak chutná... | |
anonym: | Tuesday, April 22, 2008 |
a nevim no ale takhle bych to nikdy neudelala....to smíchám dohromady hned...je to i lepší než to smíchávat na talíři... | |
anonym: | Tuesday, April 22, 2008 |
olej se dotataráku přidává proto, aby se to zjemnilo a bylo to mazlavé...najdete to v každém receptu... | |
anonym: | Tuesday, February 19, 2008 |
Toto je ten opravdu nej.tatarak | |
anonym: | Wednesday, September 19, 2007 |
Kde je v receptu, že se tam přidává olej? | |
anonym: | Wednesday, September 19, 2007 |
Plně s Vámi souhlasím, já nedávám hořčici, ale můžu to vyzkoušet.Ovšem přidání oleje do tataráku je zhovadilost I. stupně. | |
anonym: | Saturday, June 2, 2007 |
plně s vámi souhlasím.na dnešní večer připravuji tatarák přesně jako podle vašeho receptu. | |
anonym: | Saturday, March 17, 2007 |
takhle má vypadat a chutnat tatarák. Jsem velkým příznivcem této lahůdky, kterou sám též připravuji. Co čtu na netu za zhůvěřilé recepty to mě hlava nebere. Takhle si ho připravte a dobrou chuť. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!