Tatarský biftek

Suroviny

(pro 1 osobu)
200 g svíčkové nebo kvalitního zadního hovězího
1/2 cibule
1 žloutek
sůl, pepř
worchestrová omáčka
plnotučná hořčice
kečup jemný i ostrý
topinky
1 stroužek česneku

ukázka receptu Tatarský biftek
Posunovut vlevo
ukázka receptu Tatarský biftek
Posunout vpravo

Postup

Maso nejprve uškrabeme nožem, abychom odstranili blány. Pak ho umeleme v mlýnku, pokud je třeba, umeleme ho ještě jednou. Na talíři z masa uděláme bochánek, do kterého dáme žloutek. Kolem masa rozdělíme velmi drobně nakrájenou cibuli, pepř a sůl. Servírujeme s plnotučnou hořčicí, kečupy a worchestrovou omáčkou. Do masa postupně vmícháváme ingredience podle vlastní chuti.
Podáváme s topinkami a česnekem na jejich potření.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 76,432x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.49 (počet: 125) 7.49 125 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tatarský biftek

Mirek: Thursday, June 27, 2013
Nechci radit, ale kdybyste někteří přidali k vašemu oleji, paprice a kmínu ještě trošku majoránky a namočenou housku, tak si klidně můžete upéct sekanou. A ti, co ho nemelou, tak ať zkusí naškrábat ze zadního 40, byť jen 100 gramových porcí. Na přání pro akci jich dělám třeba i 70. Škrábu ze svíčkové jen doma max. 5 porcí. Takže zkoušejte a tvořte to, co vaší chuti vyhovuje nejvíc.
Jirka: Sunday, August 19, 2012
Srávný tatarák potřebuje notnou dávku dobrého olivového nebo slunečnicového oleje. Zkuste to, pak je tatarák o level výš.
anonym: Thursday, June 7, 2012
Tatarák je má neojoblíbenější pochutina. Ale že bych do toho někdy dala olej, tak to se ještě nestalo. Chápu, že někdo to má tak rád, ale já mám raději klasický domáci Tatarák bez oleje.
anonym: Friday, March 2, 2012
http://en.wikipedia.org/wiki/Steak_tartare
anonym: Friday, March 2, 2012
TEN KEČUP TAM NEPATŔÍ
anonym: Tuesday, July 19, 2011
Poprvé jsem jedl tatarák v jedné restauraci v roce1967(tehdy za 17 Kčs.Tak mi to zachutnalo,že jsem jej začal "tvořit" sám.Nyní (omlouvám se oponentům)Používám 18 "vylepšených"přísad a všem to chutná.Nejdůležitější je vždy kvalita masa.
anonym: Tuesday, April 5, 2011
a jeste trochu kari
Sidy_cz: Sunday, January 16, 2011
Dnes ho jdu připravit, bez oleje samozřejmě. Ale kávová lžička hořčice nic nezkazí. Kečup ostrý, špetku celého kmínu. Maso meleme 2 x jinak souhlas se zbytkem receptu :-)
Evžen: Saturday, August 28, 2010
-Kečup?! Vy by jste si dali k bifteku kečup?!
-Hořčice? Tou se zcela zabije chuť tataráku i topinek.
Tedy nevim... Ale zdá se mi, že tam těch ingrediencí je až až. Tatarák je tím lepší, čím méně toho tam je (myšleno množství druhů ingrediencí). Pořádná nálož masa, cibule, osolit, opepřit... Hodit žloutek, jemně zamíchat a hurá na topinku s česnekem
Janci: Friday, August 27, 2010
A s tím kečupek jak psala Markéta - souhlasím. Všichni furt Heniz, Heinz a mě osobně vůbec nechutná. Více si pochutnám na Hellmans nebo kečup McDonald. Ale proti gustu žádný dišputát.:-)
Janci: Friday, August 27, 2010
Určitě bych přidala ještě trošku mleté papriky a kdo má rád pikantnější tak kapánek chilli omáčky nebo pálivé papriky. A jak už tady zaznělo, neuškodí trošku mletého kmínu, ale většinou ho nemám, tak dělám bez něj. Maso melu odjakživa a nikdy mi nezhořklo ani nepustilo šťávu a že jsem se jich něco v restauraci nadělala :-) No a jinak z kuchařského pohledu olej výslovně zakazuji, ale když to někomu chutná, tak proč ne. zažila jsem i maggi v tataráku.
anonym: Tuesday, June 1, 2010
olej do tataráku nepatřil nikdy,ale každý podle svého gusta
Markéta: Tuesday, February 23, 2010
Já myslím, že kečup si může dát každý sám dle svého gusta ... Někomu třeba zase nechutná Heinz ...
anonym: Tuesday, February 23, 2010
Akorát na kvalitní maso takhle hnusný kečup Neli :( Když už tak kvalitní kečup Heinz,nebo jiný.
anonym: Thursday, February 4, 2010
v receptech opravdu olej není to se tam nedává
anonym: Monday, February 1, 2010
chybí mi tam paprika. Servíruji ho tak, že kolem bochánku uškrabaného masa (nemelte - maso zhořkne a ztratí spoustu šťávy), do nějž je opatrně do důlku vložený žloutek, dám kroužky z větší cibule - takové obroučky, do kterých jako do ohrádek dám všechny další ingredience. Nezapomeňte taky na kmín! Olej ne!
anonym: Tuesday, January 12, 2010
Tatarák je pokrm dost náročný na náš zažívací trakt a někteří zvás do toho ještě cpou olej, aby si to jak tak koukám to trávení ještě více zkomplikovali.Nevím kde ten anonym na hoře sebral, že olej je v každém receptu k přípravě tataráku. Když si to chceš zjemnit tak si ho jemně mni.
anonym: Monday, December 28, 2009
Tatarský biftek je vynikající krmě. Zakazuje-li jej Evropská unie, zakažme Evropskou unii. Díky.
KAREL: Thursday, December 24, 2009
JSEM MILOVNÍK TATARÁKU
OLEJ NEDÁVÁM, JINAK SOUHLASÍM - MÁ TAKHLE CHUTNAT, ALE...
JENOM ŠKRABAT...
NEMLET, - MLETÝ TOLIK NECHUTÍ
bon apetit
anonym: Monday, December 7, 2009
olej se nedává do tataraku
anonym: Friday, June 6, 2008
Je to podla chuti, ak sa vsetko zmiesa, ma to kompaktnu chut, (zmiesane by to malo postat aspon jeden de), ak to miesate na tanieri, chvilku citite maso , chvilku cibulu, alebo vajcko... jednoducho - ako komu chuti... ja maso neskriabem nozom, ale 3x pomeliem, ale urcite, URITE ! maso NEMIXOVAT !!!
anonym: Tuesday, April 22, 2008
Podle mě k tataráku patří i ten obřad přípravy u stolu a každý si ho může namíchat podle vlastní chuti, ale je to věc názoru. V restauraci vám ho taky nenamíchají. A pokud jde o olej, nedomnívám se, že je v každém receptu, zjemní se a spojí dostatečně žloutkem, ale když vám to tak chutná...
anonym: Tuesday, April 22, 2008
a nevim no ale takhle bych to nikdy neudelala....to smíchám dohromady hned...je to i lepší než to smíchávat na talíři...
anonym: Tuesday, April 22, 2008
olej se dotataráku přidává proto, aby se to zjemnilo a bylo to mazlavé...najdete to v každém receptu...
anonym: Tuesday, February 19, 2008
Toto je ten opravdu nej.tatarak
anonym: Wednesday, September 19, 2007
Kde je v receptu, že se tam přidává olej?
anonym: Wednesday, September 19, 2007
Plně s Vámi souhlasím, já nedávám hořčici, ale můžu to vyzkoušet.Ovšem přidání oleje do tataráku je zhovadilost I. stupně.
anonym: Saturday, June 2, 2007
plně s vámi souhlasím.na dnešní večer připravuji tatarák přesně jako podle vašeho receptu.
anonym: Saturday, March 17, 2007
takhle má vypadat a chutnat tatarák. Jsem velkým příznivcem této lahůdky, kterou sám též připravuji. Co čtu na netu za zhůvěřilé recepty to mě hlava nebere. Takhle si ho připravte a dobrou chuť.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist