Játra dušená na cibulce
Suroviny
600 g jater
80 g tuku nebo sádla
1 středně velká cibule
1 lžička hladké mouky
špetka pepře
1/2 lžičky kmínu
sůl

Postup
Játra otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenčí kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmažíme ji na pánvi na tuku do světležluta, přidáme játra, opepříme, osmahneme, přidáme kmín a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou propečená. Zkusíme rozkrojením jednoho kousku, jestli nejsou uvnitř krvavá a pokud jsou hotová, přendáme je do teplé mísy (vhodná je termomísa). Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, podlijeme asi 3 lžícemi vody nebo vývaru a přelijeme přes játra. Pokud potřebujeme více šťávy, rozmícháme 1 lžičku hladké mouky asi v 1/3 hrnku studené vody a podle potřeby za stálého míchání přiléváme do šťávy. Necháme provařit. Solíme až na talíři, aby játra neztvrdla.
Přílohy: rýže, brambory
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 28,904x
7.68 (počet: 41)
7.68
41
10
Komentáře receptu Játra dušená na cibulce
| anonym: | Monday, July 9, 2012 |
| Jednoduche, rychle=vyzkousim | |
| anonym: | Monday, August 22, 2011 |
| 600 g | |
| anonym: | Monday, November 3, 2008 |
| Omáčku jsem ještě trochu dochutila Masoxem :o) | |
| anonym: | Thursday, April 24, 2008 |
| Ovšem, děkuji za upozornění. Už je to opravené. Zdena | |
| anonym: | Thursday, April 24, 2008 |
| 60g jater je málo ne? :-) | |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

