Vepřové ledvinky dušené
Suroviny
600 g ledvinek
70 g sádla
1 středně velká cibule
kmín
1 lžička hladké mouky
sůl, pepř
Postup
Ledvinky rozkrojíme po délce a pečlivě odstraníme všechen bílý tuk. Pak je několikrát dobře vypereme a necháme aspoň půl hodiny namočené v mléce, aby ztratily pach moči. Pak je znovu opereme, nakrájíme na nudličky, které znovu opereme a osušíme. Na pánvi rozpálíme sádlo, zpěníme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme ledvinky, opepříme, okmínujeme a osmažíme je. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme téměř doměkka. Pak necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme moukou a podlijeme (případně rozkvedláme dohladka mouku ve vodě a zalijeme ledvinky). Ještě trochu povaříme.
Přílohy: rýže, brambory
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 8,938x
Komentáře receptu Vepřové ledvinky dušené
anonym: | Saturday, November 25, 2006 |
a nejlepší je přidat čerstvou naŤ z kmínu.stačí do kvštináče nasypat semínka -super použití |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!