Skopová kýta na smetaně

Suroviny

1 kg masa
50 g sádla
2 lžíce na plátky nakrájené kořenové zeleniny
1 cibule
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
menší bobkový list
špetka tymiánu (lze vynechat)
1/4 l kysané smetany
1 lžíce hrubé mouky
citrónová šťáva nebo ocet

recept nemá fotografii

Postup

Maso odblaníme, pečlivě ho zbavíme loje a osolíme. Na sádle osmahneme zeleninu, o něco později přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, pak na ní osmahneme ze všech stran maso. Mírně ho podlijeme, přidáme koření a dusíme asi 60 minut pod pokličkou. Pak dopečeme v troubě nezakryté. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a krátce povaříme. Do hotové omáčky přidáme podle chuti citrónovou šťávu nebo ocet.
Podáváme s houskovými knedlíky

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,442x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 3) 9.00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Skopová kýta na smetaně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist