Zajíc pečený
Suroviny
1 zaječí zadek
1 velká cibule
100 g másla nebo tuku
60-80 g slaniny
6 kuliček pepře
1 lžička hladké mouky (nebo 1/4 l smetany a 1 lžíce hrubé mouky)
sůl
Postup
Zajíce opláchneme a hustě prošpikujeme proužky slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit, přidáme máslo a na něm osmahneme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Položíme na ni zajíce, opečeme po obou stranách a pak teprve podlijeme. Upečeme ho nejdříve na spodní straně dočervena a pak na hřbetě. Hotového naporcujeme a šťávu zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou do hladka ve vodě nebo hrubou moukou rozkvedlanou ve smetaně.
Přílohy: knedlíky, opečené brambory
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,831x
Komentáře receptu Zajíc pečený
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!