Zajíc pečený

Suroviny

1 zaječí zadek
1 velká cibule
100 g másla nebo tuku
60-80 g slaniny
6 kuliček pepře
1 lžička hladké mouky (nebo 1/4 l smetany a 1 lžíce hrubé mouky)
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Zajíce opláchneme a hustě prošpikujeme proužky slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit, přidáme máslo a na něm osmahneme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Položíme na ni zajíce, opečeme po obou stranách a pak teprve podlijeme. Upečeme ho nejdříve na spodní straně dočervena a pak na hřbetě. Hotového naporcujeme a šťávu zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou do hladka ve vodě nebo hrubou moukou rozkvedlanou ve smetaně.
Přílohy: knedlíky, opečené brambory

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,386x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.50 (počet: 4) 9.50 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zajíc pečený


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist