Nadívané žampióny
Suroviny
10 větších žampiónů
80 g strouhanky
50 g másla
2 žloutky
troška zázvoru nebo maličko muškátového květu
petrželová nať
mléko podle potřeby
30 g másla na smažení nebo slaniny
![Nadívané žampióny ukázka receptu Nadívané žampióny](/Content/Images/Recipes/117_show.jpg)
![Posunovut vlevo](/Content/Images/left.png)
![Nadívané žampióny ukázka receptu Nadívané žampióny](/Content/Images/Recipes/117_preview.jpg)
![Posunout vpravo](/Content/Images/right.png)
Postup
Žampióny oloupeme a opatrně vyloupneme nožičky. Máslo utřeme se žloutky, osolíme, okořeníme, přidáme nasekanou petrželku a strouhanku. Je-li hmota příliš tuhá, přidáme mléko. Z nádivky uděláme kuličky a dáme je do kloboučků. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ji v pekáčku, nebo v něm rozehřejeme máslo a na něj postavíme plněné houby a pečeme v troubě, dokud nádivka nezrůžoví a houby nezměknou.
Příloha: bamborová kaše nebo vařené brambory
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 8 370x
![Počet hodnotících uživatelů: 12 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Nadívané žampióny
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!