Houby v octě

Suroviny

1 kg hub
1/4 l vody
1/16 l octa
1 lžička cukru
měkolik kuliček pepře a nového koření
hořčičné semínko
1 bobkový list
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Houby dobře očistíme a povaříme asi jen 3 minuty v osolené vodě. Pak je vyndáme z vody a necháme vychladnout. Čistou vodu, ocet, cukr, sůl, pepř, nové koření a bobkový list svaříme a nálev necháme vychladnout. Houby vyrovnáme do zavařovacích sklenic a zalijeme nálevem bez koření. Zajistíme víčkem a sterilujeme 20 minut při 90.C.

Varianta 1: houby můžeme proložit kolečky cibule a nakrájenou zeleninou povařenou v osolené vodě: mrkví, květákem, celerem, zelenou paprikou.

Varianta 2: houby proložíme kolečky cibule.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 145x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,31 (počet: 13) 7,31 13 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Houby v octě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist