Houby v octě

Suroviny

1 kg hub
1/4 l vody
1/16 l octa
1 lžička cukru
měkolik kuliček pepře a nového koření
hořčičné semínko
1 bobkový list
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Houby dobře očistíme a povaříme asi jen 3 minuty v osolené vodě. Pak je vyndáme z vody a necháme vychladnout. Čistou vodu, ocet, cukr, sůl, pepř, nové koření a bobkový list svaříme a nálev necháme vychladnout. Houby vyrovnáme do zavařovacích sklenic a zalijeme nálevem bez koření. Zajistíme víčkem a sterilujeme 20 minut při 90.C.

Varianta 1: houby můžeme proložit kolečky cibule a nakrájenou zeleninou povařenou v osolené vodě: mrkví, květákem, celerem, zelenou paprikou.

Varianta 2: houby proložíme kolečky cibule.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,047x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.31 (počet: 13) 7.31 13 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Houby v octě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist