Bublanina
Suroviny
4 vejce
160 g cukru krupice
120 g polohrubé mouky
višně (mohou být kompotované)
hrubá mouka nebo piškotové drobečky na obalení višní
tuk na vymazání pekáče
hrubá mouka na vysypání pekáče
Postup
Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj 30 g cukru. Pak postupně přidáváme žloutky a zbývající cukr. Každý žloutek zaprášíme troškou mouky. Nakonec po lžících vmícháme mouku. Těsto vlijeme do dobře vymazaného pekáče. Čerstvé višně přebereme a opláchneme. Kompotované necháme okapat. Pak je obalíme v hrubé mouce nebo piškotových drobečcích (tím je vysušíme, piškot nevlhne a višně neklesnou až ke dnu, kde by se připalovaly). Pečeme při 175°C (při vyšších teplotách těsto rychle vyběhne, ale pak spadne, při nízkých se vysuší). Bublanina je upečená, když okraje odstávají od pekáče. Můžeme ji také zkontrolovat špejlí - upečený piškot se na ni nelepí. Bublaninu necháme jen krátce zchladnout, než ji vyklopíme, jinak by zvlhla a lepila by se.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5,505x
Komentáře receptu Bublanina
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!