Bublanina
Suroviny
4 vejce
160 g cukru krupice
120 g polohrubé mouky
višně (mohou být kompotované)
hrubá mouka nebo piškotové drobečky na obalení višní
tuk na vymazání pekáče
hrubá mouka na vysypání pekáče

Postup
Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj 30 g cukru. Pak postupně přidáváme žloutky a zbývající cukr. Každý žloutek zaprášíme troškou mouky. Nakonec po lžících vmícháme mouku. Těsto vlijeme do dobře vymazaného pekáče. Čerstvé višně přebereme a opláchneme. Kompotované necháme okapat. Pak je obalíme v hrubé mouce nebo piškotových drobečcích (tím je vysušíme, piškot nevlhne a višně neklesnou až ke dnu, kde by se připalovaly). Pečeme při 175.C (při vyšších teplotách těsto rychle vyběhne, ale pak spadne, při nízkých se vysuší). Bublanina je upečena, když okraje odstávají od pekáče. Můžeme jej také zkontrolovat špejlí - upečený piškot se na ni nelepí. Bublaninu necháme jen krátce zchladnout, než ji vyklopíme, jinak by zvlhla a lepila by se.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,948x

Komentáře receptu Bublanina
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.
Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.
Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!