Bramborová polévka
Suroviny
6 – 8 velkých brambor
1/4 hrnku másla
1/2 hrnku hladké mouky
6 hrnků mléka
2 lžíce kuřecího vývaru
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
225 g čedaru




Postup
Brambory oloupeme, uvaříme a uděláme z nich kaši – konzistenci, kterou máme rádi. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Přidáme polovinu mléka a mícháme, dokud se mouka nerozvaří. Přidáme zbývající mléko a dál za stálého míchání vaříme, aby se mléko nepřipálilo. Po uvaření dáme pryč z ohně a přidáme zbývající suroviny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,149x
Zdroj: food.com
Komentáře receptu Bramborová polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!