Bramborová polévka

Suroviny

6 – 8 velkých brambor
1/4 hrnku másla
1/2 hrnku hladké mouky
6 hrnků mléka
2 lžíce kuřecího vývaru
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
225 g čedaru

ukázka receptu Bramborová polévka
Posunovut vlevo
ukázka receptu Bramborová polévka
Posunout vpravo

Postup

Brambory oloupeme, uvaříme a uděláme z nich kaši – konzistenci, kterou máme rádi. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Přidáme polovinu mléka a mícháme, dokud se mouka nerozvaří. Přidáme zbývající mléko a dál za stálého míchání vaříme, aby se mléko nepřipálilo. Po uvaření dáme pryč z ohně a přidáme zbývající suroviny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,106x
Zdroj: food.com
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist