Penne ve smetanové omáčce

Suroviny

400 g penne (případně kolínek nebo vřeten)
500 g filé z lososa
sůl
pepř
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce citronové šťávy
100 ml bílého vína
200 ml smetany
1-2 lžíce granulované jíšky
1-2 lžičky provensálského koření
cukr
bazalka
1-2 lžičky směsi čtyř pepřů

recept nemá fotografii

Postup

Těstoviny vaříme na skus podle návodu na obalu, tedy zhruba 10 minut ve velkém hrnci s dostatečným množstvím osolené vody.
Filé z lososa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na velké kusy. Osolíme je a opepříme. V pánvi rozehřejeme rostlinný olej a kousky ryby na něm z obou stran opékáme. Poté vyjmeme a odložíme stranou.
V pánvi smícháme 250 ml vody, citronovou šťávu, bílé víno a smetanu a vše pomalu uvedeme do varu. Nakonec vmícháme hotovou jíšku a zhruba 1 minutu vše povaříme. Ochutíme bylinkami, osolíme, opepříme a také trochu přisladíme. Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat v sítu. Kousky ryby vložíme do omáčky a asi 5 minut prohříváme pod bodem varu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,812x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.60 (počet: 5) 9.60 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Penne ve smetanové omáčce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist