Telecí pečeně s bylinkami

Suroviny

1 kg telecí pečeně
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
100 ml bílého vína
50 g sekané petrželky
50 g sekané pažitky
2 natvrdo uvařená vejce
bílý mletý pepř
bylinková sůl
sůl
4 rajčata
hlávkový salát na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme, osušíme a odblaníme. Osolíme a lehce opepříme a dáme do pekáče. Posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, podlijeme 1 l vody, bílým vínem a přidáme olej a máslo. Pečeme přiklopené v elektrické troubě rozehřáté na 200 °C asi 1 hodinu. Během pečení maso dle potřeby podléváme a poléváme šťávou z výpeku.

Upečené maso vyndáme, do zbylé šťávy vmícháme bylinkovou sůl, mletou papriku, sekanou petrželku s pažitkou a vše krátce povaříme. Pak pečeni nakrájíme na plátky, které dáme zpátky do omáčky a necháme je v ní hodinu odležet. Před podáváním maso znovu prohřejeme a podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Při podávání pečeni posypeme kostičkami vajec, zelenou petrželkou a zdobíme hlávkovým salátem a rajčaty.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,845x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí pečeně s bylinkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist