Frgále - valašské koláče
Suroviny
350 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
2 g soli
80 g másla
200 ml mléka
2 žloutky
20 g droždí
citrónová kůra
Náplně: tvarohová, maková, hrušková nebo povidlová
máslo na potření pečícího papíru a polití hotových koláčů
rum
Postup
Z vlažného mléka, droždí a trošky cukru připravíme kvásek. Vykynutý kvásek nalijeme do prosáté mouky, přidáme zbývající cukr, sůl, žloutky, mléko, rozpuštěné máslo a citrónovou kůru. Pečlivě vypracujeme hladké těsto a necháme ho na teplém místě asi 60 minut kynout. Z papíru na pečení vystřihneme kola o průměru 20 cm a potřeme je rozpuštěným máslem (není nutné). Vykynuté těsto rozdělíme na 3-4 díly a každý rozválíme na tenkou placku na připravený pečící papír. Těsto musí být velmi tenké. Na placky střídavě vršíme náplně, připravené tradičním způsobem. Buď je roztíráme, nebo stříkáme cukrářským sáčkem do kruhu. Koláče pečeme při teplotě 170° C cca 18 minut a horké polijeme rozpuštěným máslem a zakápneme rumem. Zdobíme spařenými a oloupanými mandlemi, drobenkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 8,897x
Komentáře receptu Frgále - valašské koláče
anonym: | Sunday, June 1, 2008 |
ano | |
anonym: | Friday, May 2, 2008 |
je to dobrý koláč |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!