Frgále - valašské koláče

Suroviny

350 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
2 g soli
80 g másla
200 ml mléka
2 žloutky
20 g droždí
citrónová kůra
Náplně: tvarohová, maková, hrušková nebo povidlová
máslo na potření pečícího papíru a polití hotových koláčů
rum

ukázka receptu Frgále - valašské koláče
Posunovut vlevo
ukázka receptu Frgále - valašské koláče ukázka receptu Frgále - valašské koláče ukázka receptu Frgále - valašské koláče
Posunout vpravo

Postup

Z vlažného mléka, droždí a trošky cukru připravíme kvásek. Vykynutý kvásek nalijeme do prosáté mouky, přidáme zbývající cukr, sůl, žloutky, mléko, rozpuštěné máslo a citrónovou kůru. Pečlivě vypracujeme hladké těsto a necháme ho na teplém místě asi 60 minut kynout. Z papíru na pečení vystřihneme kola o průměru 20 cm a potřeme je rozpuštěným máslem (není nutné). Vykynuté těsto rozdělíme na 3-4 díly a každý rozválíme na tenkou placku na připravený pečící papír. Těsto musí být velmi tenké. Na placky střídavě vršíme náplně, připravené tradičním způsobem. Buď je roztíráme, nebo stříkáme cukrářským sáčkem do kruhu. Koláče pečeme při teplotě 170° C cca 18 minut a horké polijeme rozpuštěným máslem a zakápneme rumem. Zdobíme spařenými a oloupanými mandlemi, drobenkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8,897x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.53 (počet: 17) 7.53 17 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Frgále - valašské koláče

anonym: Sunday, June 1, 2008
ano
anonym: Friday, May 2, 2008
je to dobrý koláč

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist