Ostružinový koláč II.
Suroviny
250 g polohrubé mouky
250 g moučkového cukru
100 ml vody
100 ml oleje
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
citronová kůra
3 vajíčka
POLEVA:
1 l čerstvých ostružin
3/4 l vody okyselené šťávou z jednoho citronu a oslazené podle chuti
2 malinové pudinky
šlehačka




Postup
Sypké přísady důkladně promícháme, přidáme žloutky, vodu a olej. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na 25 minut. Necháme vychladnout.
Mezitím uvaříme pudink z ochucené vody. Na vychladlé těsto pokládáme ostružiny a přelijeme pudinkem. Necháme ztuhnout. Můžeme ozdobit šlehačkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 14,136x

Komentáře receptu Ostružinový koláč II.
anonym: | Wednesday, July 2, 2008 |
Koláč je dobrý,místo malinového pudingu jsem dala jahodový, to je jedno.A vodu pro puding jsem ochutila trochu víc citronem, tak to bylo kyseléjší, ale v létě aspo%n osvěží :-) | |
anonym: | Saturday, October 6, 2007 |
Je to výborný koláč, který je rychlý a vždy se povede i mě. Dávám na něj různé ovoce. Výborný recept. Vendula | |
anonym: | Sunday, September 23, 2007 |
Dnes ho jdu pect uz potreti. Poprve na me nezbyl ani kousicek, podruhe jsem ho stacila ochutnat a dnes na me snad neco zbyde. Je skvely! Sima | |
anonym: | Friday, August 3, 2007 |
koláč mě zaujal už na té fotografii tak jsem ho vyzkoušela a celé mé rodině a i kamarádce jsem donesla a byl vynikající děkuji Léna | |
anonym: | Friday, August 3, 2007 |
velmi dobré a vhodné na jakékoliv ovoce markéta |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!