Peciválky s mákem

Suroviny

300 g brambor
400 g polohrubé mouky
1 žloutek
35 g cukru krupice
22 g droždí
1-2 lžíce mléka
sůl
hladká mouka na vál
olej na potření peciválků
80 g umletého máku
70 g moučkového cukru
70 g másla
pečící papír

recept nemá fotografii

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme trochu vychladnout. Oloupeme je a úplně vychladlé nastrouháme na jemném struhadle nebo umeleme. Dáme je na pomoučněný vál, přidáme žloutek, sůl, prosátou mouku, cukr, rozdrobené droždí, mléko a vše zpracujeme v tužší těsto. Dáme ho na teplé místo přikryté utěrkou asi na 40 minut kynout. Pak na pomoučněném vále těsto nakrájíme asi na 20 stejných dílků a vytvarujeme z nich bochánky (o průměru asi 4 cm). Klademe je stisknutou stranou těsta na plech na pečící papír a necháme dalších 20 minut kynout. Pak je potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180.C dorůžova. Během pečení je ještě jednou pomastíme. Upečené peciválky před podáváním spaříme vařící vodou a ihned dáváme na talíř. Vidličkou je roztrhneme, posypeme mákem smíchaným s cukrem a poléváme rozpuštěným máslem.

Poznámka: Můžeme použít i zakoupenou hotovou makovou nádivku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8,996x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.45 (počet: 11) 7.45 11 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Peciválky s mákem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist