Květáková polévka
Suroviny
1 menší květák
2 lžíce másla
hladká mouka podle potřeby
muškátový oříšek
petrželka
1 žloutek
1/2 hrnku mléka
sůl
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Uvaříme ho doměkka v osolené vodě, pak jej rozmačkáme vidličkou. Na pánvi si za stálého míchání připravíme jíšku z másla a hladké mouky. Jíškou zahustíme květák a povaříme. V mléce rozkvedláme žloutek a těsně před dokončením ho vlijeme do polévky. Dochutíme špetkou ustrouhaného muškátového oříšku. Petrželku omyjeme, oklepeme přebytečnou vodu, nasekáme ji nadrobno a nasypeme na porce polévky v talíři.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 714x
![Počet hodnotících uživatelů: 7 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Květáková polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!