Hrachová polévka
Suroviny
1,5 l vody
200 g hrachu
50 g cibule
40 g másla a 40 g hladké mouky na jíšku (místo jíšky můžeme použít smetanu s rozšlehaným žloutkem)
česnek - cca 4 stroužky
majoránka
1/8 l mléka
15 g soli
chléb nebo pečivo
případně uzenina
Postup
Hrách den předem přebereme, vypereme na namočíme do studené vody. Druhý den na ně dolijeme studenou vodu a vaříme 2-3 hodiny, dokud slupka zcela nezměkne. Solíme až hotovou polévku, jinak by luštěniny nezměkly. Uvařený hrách umeleme na masovém strojku nebo propasírujeme přes síto. Zalijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a zahustíme jíškou připravenou na pánvi na mírném ohni za stálého míchání z másla a hladké mouky a nadrobno nakrájené cibule. Hotovou polévku osolíme a zjemníme mlékem. Můžeme přidat na kostičky nakrájenou uzeninu. K polévce podáváme na kostičky nakrájený a dokřupava opečený chléb nebo pečivo.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 37,057x
Komentáře receptu Hrachová polévka
anonym: | Saturday, March 23, 2013 |
Já tam nedávám to mléko, ale jinak O.K. | |
anonym: | Tuesday, September 22, 2009 |
My ho tam nedáváme. | |
anonym: | Sunday, September 20, 2009 |
A co pepř? |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!