Francouzské brambory (skládané)

Suroviny

1 kg brambor
2-3 vejce
100 g tuku nebo oleje
250 ml mléka
200 g uzeného masa nebo měkkého salámu
20 g strouhaného sýra
sůl, pepř

ukázka receptu Francouzské brambory (skládané)
Posunovut vlevo
ukázka receptu Francouzské brambory (skládané)
Posunout vpravo

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe do vymazané zapékací mísy ve vrstvách střídavě s masem nebo uzeninou nakrájenou na kousky. Každou vrstvu brambor pokropíme olejem nebo rozpuštěným tukem a osolíme. Povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme péci do trouby, po 10 minutách brambory zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce se špetkou pepře a dáme znovu péci dorůžova.

Poznámka: Vrstvu uzeného masa nebo uzeniny můžeme proložit cibulí nakrájenou na kostičky.

Podáváme se sladkokyselými okurkami, rajčaty nebo zeleninovými saláty.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7,073x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.57 (počet: 7) 8.57 7 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Francouzské brambory (skládané)

anonym: Monday, October 11, 2010
recept určitě dobrý ale bezmasý jídlo to není...
anonym: Thursday, February 21, 2008
já to ještě prolívám \\"omáčkou\\" - a ta se skládá z mlíka, kečupu, česneku a tatarky (buď normal nebo sójové) a všechny vsrtvy tím poliju. není to pak tak suché :-)
anonym: Friday, December 1, 2006
velice dobry recept

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist