Chlupaté knedlíky

Suroviny

750 g syrových brambor
1 vejce
270-300 g hrubé mouky
10 g soli
50 g sádla na omaštění

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oškrabeme nebo okrájíme, omyjeme, jemně ustrouháme. Část vylouhované vody slijeme. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Pak lžící namočenou ve vodě vykrajujeme menší knedlíčky, dáváme je do vroucí slané vody, vaříme podle velikost 6-8 minut. Knedlíky ve vodě opatrně nadzdvihujeme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu.

Podáváme se zelím a s dozlatova osmaženou na drobno nakrájenou cibulkou omaštěné sádlem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 18,396x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.36 (počet: 25) 8.36 25 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Chlupaté knedlíky

anonym: Friday, November 18, 2011
to jsou knedle jako od maminky a strašně dobrý
anonym: Monday, September 19, 2011
mnam
anonym: Saturday, August 13, 2011
jsou výborný
anonym: Monday, March 14, 2011
ja nevim nikdy jsem je nevařila až dnes tak uvidim
anonym: Sunday, August 29, 2010
aby nastrouhané brambory neztmavly (či nezezelenaly) já přidávám šťávu z 1/2 citronu. Na chuti to není vůbec znát a barvu mají pořád stejnou..
anonym: Sunday, July 25, 2010
Chlupate knedliky jsou staroceske jidlo,presneji pochazi z jiznich cech.Z daneho mnozstvi brambor uvarime tretinu,vodu slijeme,brambory rozmackame a nechame vychladnout.Ostatni brambory nastrouhame na jemnem struhadle a v uterce vymackame prebytecnou vodu.Brambory varene i syrove smichame v mise se soli a polohrubou moukou tak,aby testo bylo pekne tuhe,udelame z nej kulicky velikosti tenisoveho micku,ktere ovalime v mouce.Dame varit do vetsiho hrnce,vrouci osolene vody asi 25 minut,obcas promichame,aby nesedli ke dnu a neprilepili se.Uvarene knedliky na taliri roztrhnem vidlickama,polejem cibulkou,cesnekem,stavou z masa a polejeme zavarenyma brusinkama.Podavame s pecenym masem,krkovicka bucek nebo libove,kdo co ma rad.Tohle jidlo nema chybu a verte,ze to oceni cela rodina...hold babicky vedeli co je dobre...
anonym: Monday, June 21, 2010
Zkuste přidat trochu pášku do pečiva, jsou nadýchanější. Aby netmavly musí se vymačkat dost vody a přidat mléko.
anonym: Monday, January 11, 2010
ja je taky krajim na prkynku,sou moc dobre.
anonym: Sunday, December 27, 2009
Já zase dělám knedlíky ze syrových brambor,kolik brambor.tolik housek.Brambory nastrouhat,přidat stejný počet nakrájených housek.1vejce.sůl.brambory by měly být pokud možno stejné velikosti,ani malé,ani moc veliké.Jsou fakt výborné.
anonym: Thursday, November 5, 2009
ja je krajim na prkynku.
anonym: Thursday, October 15, 2009
přidávám trošku česneku a pepř a aby knedlíky netmavly rovnou je smíchám se zelím
anonym: Sunday, August 24, 2008
A když přidáte orestované houby na kostky,mňam.
anonym: Tuesday, May 20, 2008
Nastrouhané syrové brambory opravdu tmavnou (proč, to opravdu nevím), musí se rychle zpracovat. Pomáhá, když se smíchají s troškou mléka. Zdena
anonym: Monday, May 19, 2008
proč mě brambory když je nastrouhám zezelenají.děkuji
anonym: Saturday, July 28, 2007
mam knedle moc rada tak alespon vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvnnj

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist