Chlupaté knedlíky

Suroviny

750 g syrových brambor
1 vejce
270-300 g hrubé mouky
10 g soli
50 g sádla na omaštění

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oškrabeme nebo okrájíme, omyjeme, jemně ustrouháme. Část vylouhované vody slijeme. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Pak lžící namočenou ve vodě vykrajujeme menší knedlíčky, dáváme je do vroucí slané vody, vaříme podle velikost 6-8 minut. Knedlíky ve vodě opatrně nadzdvihujeme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu.

Podáváme se zelím a s dozlatova osmaženou na drobno nakrájenou cibulkou omaštěné sádlem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 18,187x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.36 (počet: 25) 8.36 25 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Chlupaté knedlíky

anonym: Friday, November 18, 2011
to jsou knedle jako od maminky a strašně dobrý
anonym: Monday, September 19, 2011
mnam
anonym: Saturday, August 13, 2011
jsou výborný
anonym: Monday, March 14, 2011
ja nevim nikdy jsem je nevařila až dnes tak uvidim
anonym: Sunday, August 29, 2010
aby nastrouhané brambory neztmavly (či nezezelenaly) já přidávám šťávu z 1/2 citronu. Na chuti to není vůbec znát a barvu mají pořád stejnou..
anonym: Sunday, July 25, 2010
Chlupate knedliky jsou staroceske jidlo,presneji pochazi z jiznich cech.Z daneho mnozstvi brambor uvarime tretinu,vodu slijeme,brambory rozmackame a nechame vychladnout.Ostatni brambory nastrouhame na jemnem struhadle a v uterce vymackame prebytecnou vodu.Brambory varene i syrove smichame v mise se soli a polohrubou moukou tak,aby testo bylo pekne tuhe,udelame z nej kulicky velikosti tenisoveho micku,ktere ovalime v mouce.Dame varit do vetsiho hrnce,vrouci osolene vody asi 25 minut,obcas promichame,aby nesedli ke dnu a neprilepili se.Uvarene knedliky na taliri roztrhnem vidlickama,polejem cibulkou,cesnekem,stavou z masa a polejeme zavarenyma brusinkama.Podavame s pecenym masem,krkovicka bucek nebo libove,kdo co ma rad.Tohle jidlo nema chybu a verte,ze to oceni cela rodina...hold babicky vedeli co je dobre...
anonym: Monday, June 21, 2010
Zkuste přidat trochu pášku do pečiva, jsou nadýchanější. Aby netmavly musí se vymačkat dost vody a přidat mléko.
anonym: Monday, January 11, 2010
ja je taky krajim na prkynku,sou moc dobre.
anonym: Sunday, December 27, 2009
Já zase dělám knedlíky ze syrových brambor,kolik brambor.tolik housek.Brambory nastrouhat,přidat stejný počet nakrájených housek.1vejce.sůl.brambory by měly být pokud možno stejné velikosti,ani malé,ani moc veliké.Jsou fakt výborné.
anonym: Thursday, November 5, 2009
ja je krajim na prkynku.
anonym: Thursday, October 15, 2009
přidávám trošku česneku a pepř a aby knedlíky netmavly rovnou je smíchám se zelím
anonym: Sunday, August 24, 2008
A když přidáte orestované houby na kostky,mňam.
anonym: Tuesday, May 20, 2008
Nastrouhané syrové brambory opravdu tmavnou (proč, to opravdu nevím), musí se rychle zpracovat. Pomáhá, když se smíchají s troškou mléka. Zdena
anonym: Monday, May 19, 2008
proč mě brambory když je nastrouhám zezelenají.děkuji
anonym: Saturday, July 28, 2007
mam knedle moc rada tak alespon vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvnnj

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist