Hovězí guláš
Suroviny
600-700 g kližky nebo líčka
2-3 cibule
50 g sádla nebo oleje
špetka majoránky
1 stroužek česneku
hovězí vývar nebo vývar z masoxu
na špičku nože pepře
na špičku nože mleté papriky
1 lžíce hladké mouky
sůl
Postup
Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme osmažit na sádle nebo na oleji do světle žluta. Přidáme mletou papriku a na kostky nakrájené očistěné maso. Maso podusíme, a když je šedé, přilijeme trochu vody, přidáme ostatní koření a dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka. Průběžně přiléváme jen malé množství vody nebo vývaru. Když je maso měkké, necháme vysmahnout šťávu, zaprášíme moukou a dusíme již bez podlití, dokud se šťáva nezapraží a nedostane barvu. Pak přilijeme vývar a povaříme.
Podáváme s knedlíky, těstovinami, rýží, chlebem nebo pečivem.
Poznámka: místo česneku a majoránky můžeme do hotové omáčky přidat asi 100 g na nudličky nakrájené kořenové zeleniny nebo kyselých okurek, jindy na proužky nakrájené papriky bez jader a na kousky nakrájená horkou vodou spařená a oloupaná rajčata - krátce je v omáčce povaříme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 10,335x
Komentáře receptu Hovězí guláš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!