Hovězí guláš

Suroviny

600-700 g kližky nebo líčka
2-3 cibule
50 g sádla nebo oleje
špetka majoránky
1 stroužek česneku
hovězí vývar nebo vývar z masoxu
na špičku nože pepře
na špičku nože mleté papriky
1 lžíce hladké mouky
sůl

ukázka receptu Hovězí guláš
Posunovut vlevo
ukázka receptu Hovězí guláš
Posunout vpravo

Postup

Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme osmažit na sádle nebo na oleji do světle žluta. Přidáme mletou papriku a na kostky nakrájené očistěné maso. Maso podusíme, a když je šedé, přilijeme trochu vody, přidáme ostatní koření a dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka. Průběžně přiléváme jen malé množství vody nebo vývaru. Když je maso měkké, necháme vysmahnout šťávu, zaprášíme moukou a dusíme již bez podlití, dokud se šťáva nezapraží a nedostane barvu. Pak přilijeme vývar a povaříme.
Podáváme s knedlíky, těstovinami, rýží, chlebem nebo pečivem.

Poznámka: místo česneku a majoránky můžeme do hotové omáčky přidat asi 100 g na nudličky nakrájené kořenové zeleniny nebo kyselých okurek, jindy na proužky nakrájené papriky bez jader a na kousky nakrájená horkou vodou spařená a oloupaná rajčata - krátce je v omáčce povaříme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9,905x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.13 (počet: 24) 7.13 24 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí guláš


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist