Lokše

Suroviny

(pro 4 osoby)
750 g brambor
175 polohrubé mouky
1 vejce
sůl
40 g rozehřátého sádla
100 g brynzy
svazek pažitky
hladká mouka na posypání válu

recept nemá fotografii

Postup

Brambory ve slupce dáme ve studené vodě vařit (všechny potopené) doměkka. Vodu slijeme, brambory necháme částečně vychladnout a pak je oloupeme. Když vystydnou, najemno je nastrouháme. K nim přidáme prosátou mouku, vejce, osolíme a vypracujeme vláčné těsto. Vál pomoučníme hladkou moukou a z těsta vyválíme 3 mm silnou placku. Pak z ní vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm. Teflonovou pánev potřeme sádlem a lokše pomalu opékáme z obou stran dozlatova (můžeme i na sucho). Vidličkou rozmačkáme brynzu. Pažitku opláchneme pod tekoucí vodou, otřepeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Ještě teplé lokše potíráme rozehřátým sádlem, roztíráme na ně brynzu a posypeme pažitkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9,881x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.62 (počet: 13) 7.62 13 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lokše

anonym: Wednesday, January 18, 2012
moc dobré - doporučuji
anonym: Sunday, August 7, 2011
výborná varianta je také na sladko. Rozemeleme mák ten smícháme s cukrem, ve směsi potom obalímé ještě horkou placku. Nazávěr ji potřeme povidly a stočíme jako palačinku.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist