Selské brambory

Suroviny

750 g brambor (nejlépe lojovitých)
400 g mletého masa
50 g slaniny
2 cibule
4 lžíce oleje
2 malé sterilované okurky
na špičku nože mletého kmínu
sůl, pepř
150 g kysané smetany
5 lžic nasekané pažitky

recept nemá fotografii

Postup

Den předem uvaříme ve slupce v osolené vodě brambory (asi 25-30 minut). Scedíme je, necháme vychladnout a přikryté je dáme do chladna. Druhý den oloupeme cibuli, nadrobno ji nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji v hlubší pánvi. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a opékáme je na slanině. Přidáme polovinu cibule a ještě krátce opečeme. Osolíme, opepříme a podle chuti okmínujeme. Na oleji opečeme mleté maso dosypka, přidáme zbývající cibuli, osolíme a opepříme. Okurky rozpůlíme a s masem vmícháme do brambor. Ozdobíme pažitkou.
Podáváme s kysanou smetanou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,245x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.67 (počet: 3) 7.67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Selské brambory


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist