Bramborová polévka s klobásou

Suroviny

(pro 4 osoby)
500 g brambor
1 pórek
2 petržele
2 mrkve
1/2 celeru
2 cibule
100 g slaniny
2 klobásy
1 lžíce másla
1,5 l masového vývaru (masox)
1 bobkový list
1/4 lžičky kmínu
1/4 lžičky majoránky
sůl, pepř
1 lžíce nasekané pažitky

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme, pórek, petržel, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásy na kolečka. Na rozehřátém másle osmahneme slaninu a cibuli, pak vše vyjmeme a na výpeku osmahneme brambory a zeleninu. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, kmín a majoránku. Vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Z polévky pak odstraníme bobkový list, vyjmeme asi 100 g zeleniny a zbytek i s vývarem rozmixujeme. Odebranou zeleninu vrátíme zpět do polévky, osolíme a opepříme a nakonec v polévce prohřejeme klobásu. Porce na talířích posypeme cibulí se slaninou a pažitkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,838x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.50 (počet: 2) 8.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborová polévka s klobásou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist