Šunkofleky - zapečené těstoviny
Suroviny
230 g flíčků nebo širokých nudlí
300 g uzeného masa (šunky, šunkového salámu)
1 střední cibule
250 ml mléka
3 vejce
sůl
máslo
olej
případně hrst mraženého hrášku a kukuřice




Postup
Uzené maso (žebra, koleno) uvaříme a libové části nakrájíme na kousky (podle chuti můžeme přidat i tučné. Můžeme použít zčásti šunku nebo šunkový salám nakrájené na kostičky nebo jimi nahradit uzené úplně. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a dáme v hluboké pánvi zpěnit na trošku oleje. Přidáme nakrájené uzené, uzeninu a pokud chceme šunkofleky zpestřit, i mražený hrášek, případně i kukuřici. Flíčky uvaříme v osolené vodě podle návodu, přelijeme studenou vodou, promastíme asi 1 lžičkou másla a přidáme je k masu. Zapékací mísu vymažeme máslem a rozložíme do ní promíchané maso s těstovinami. Zdáme zapéci do trouby předehřáté na 180°C asi na 15 minut. Pak rozšleháme v mléce vejce a přelijeme přes těstoviny. Necháme dále ještě asi 30 minut péci.
Podáváme se sterilovanými okurkami nebo čerstvou zeleninou.
Poznámka: Mléko s vejci můžeme okořenit špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 148,859x

Komentáře receptu Šunkofleky - zapečené těstoviny
anonym: | Sunday, May 4, 2014 |
Není to špatné, dělal jsem několikrát, přidal jsem houby, ale pořád tomu něco chybí.. | |
anonym: | Friday, January 24, 2014 |
Anonym z 15. července 2010: Jestli vám to nedošlo, tak těstoviny po uvaření zvětší svůj objem. :D | |
Klára: | Monday, May 20, 2013 |
Konečně recept, kterému jsem naprosto rozuměla :D děkuju moc :)) | |
anonym 7: | Wednesday, December 19, 2012 |
nejvetší hnus co jsem kdy jedla ;D | |
Lucka: | Saturday, July 7, 2012 |
Výborné, moc děkuji za bezva recept!! A typ s brokolicí je fajn, příště vyzkouším :) | |
anonym: | Wednesday, July 4, 2012 |
Vynikající recept. A jednoduchý. Obohatil jsem to o kousky brokolice a posypal nakonec sýrem a bylo to delikátní! | |
milan: | Sunday, June 10, 2012 |
pro Hošek. Nebudete tomu možná věřit, ale celý život peču v troubě bez toho abych věděl jaká je uvnitř teplota, a nevšimnul jsem si, že by to mělo nějaký vliv na kvalitu upečeného pokrmu. Pokud jsem alespoň trochu dobrý kuchař určitě se bez teploměru obejdu! |
|
Zdena: | Saturday, February 11, 2012 |
Doplnila jsem do receptu stupně, na které šuknkofleky peču v elektrické troubě, ale každý samozřejmě bude péct podle svých zkušeností a typu trouby. | |
Hošek: | Saturday, February 11, 2012 |
Recept fajn. Jenom mě zajímá proč, když už píšu recept, nenapíšu takovou drobnost jako na kolik stupňů předehřát troubu. Děkuji | |
anonym: | Friday, January 20, 2012 |
rychlé,levné a chutné-O.K. | |
anonym: | Wednesday, July 20, 2011 |
dobré jídlo, přidávám někdy kousky vařeného květáku a špetku muškátového květu.Je to vláčnější a moc dobré | |
Rozmy: | Monday, July 11, 2011 |
dobrý recept. Přidal jsem sušené hřiby při do směsi při smažení a před zapečením jsem trošku zalil thajskou chilli omáčkou. Bylo to výtečné. | |
anonym: | Friday, July 8, 2011 |
Místo mléka je lepší smetana. | |
¨SJ: | Friday, May 13, 2011 |
dik moc chutná mi :-P | |
jarda: | Thursday, May 5, 2011 |
jsou výborný | |
anonym: | Saturday, April 9, 2011 |
Je to úžasné =o) děkuju jsem ještě mladá,ale stímto to jde hladce. | |
anonym: | Thursday, August 5, 2010 |
Vic masa jak fleku? | |
anonym: | Thursday, July 15, 2010 |
šunkofleky jsem zkusila, jsou výborné! | |
anonym: | Tuesday, May 25, 2010 |
velmi výborné roman | |
Gábina: | Thursday, February 25, 2010 |
super recept,jen sem přidala ještě žampiony..a kapii,je to výborný!! | |
David: | Wednesday, December 9, 2009 |
Výborné, pestřejší recept, než na jiných stránkách. Sám do rozšlehaných vajec přidávám rozetřenou majoránku. | |
anonym: | Friday, November 6, 2009 |
dekuji zy recept levny i rychly | |
anonym: | Sunday, April 19, 2009 |
děkuji že tento recept je zde..nebyla jsem si jistá jak toto jídlo ukuchtit..děkuji za pomoc.. | |
anonym: | Saturday, September 1, 2007 |
hodnocení by měli udělat obráceně 1=nej 10=hrůza :-)) |
|
anonym: | Saturday, August 18, 2007 |
guláž a 20 knedlo |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!