Lívance z litého kynutého těsta

Suroviny

½ l mléka (může být i kyselé)
250-300 g hladké mouky
1 celé vejce (nebo 2 žloutky)
30 g cukru krupice
15 g droždí
špetka soli
tuk na vymazání lívanečníku

ukázka receptu Lívance z litého kynutého těsta
Posunovut vlevo
ukázka receptu Lívance z litého kynutého těsta
Posunout vpravo

Postup

Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky a vlažného mléka a necháme kynout. Pak do kvásku zašleháme vejce a střídavě přidáváme mouku a mléko, aby se nevytvořily žmolky (mouku s vlažným mlékem a vejci můžeme také ušlehat ručním šlehačem a přidat kvásek). Těsto necháme kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Pak těsto lijeme menší naběračkou (při smažení ještě dokynou) do vymaštěných a vyhřátých důlků na lívanečníku a po obou stranách smažíme dorůžova.
Podáváme s různými druhy zavařeniny, nebo potřené máslem a obalené ve skořicovém cukru, se žahourem (namačkané borůvky s cukrem) či jahodami, malinami a ochucené lívance můžeme ozdobit ušlehanou šlehačkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 14,252x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.32 (počet: 28) 7.32 28 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lívance z litého kynutého těsta

monika: Thursday, May 1, 2014
výborné
anonym: Thursday, May 1, 2014
moc dobrý a rychlí

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist