Lívance z litého kynutého těsta
Suroviny
½ l mléka (může být i kyselé)
250-300 g hladké mouky
1 celé vejce (nebo 2 žloutky)
30 g cukru krupice
15 g droždí
špetka soli
tuk na vymazání lívanečníku




Postup
Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky a vlažného mléka a necháme kynout. Pak do kvásku zašleháme vejce a střídavě přidáváme mouku a mléko, aby se nevytvořily žmolky (mouku s vlažným mlékem a vejci můžeme také ušlehat ručním šlehačem a přidat kvásek). Těsto necháme kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Pak těsto lijeme menší naběračkou (při smažení ještě dokynou) do vymaštěných a vyhřátých důlků na lívanečníku a po obou stranách smažíme dorůžova.
Podáváme s různými druhy zavařeniny, nebo potřené máslem a obalené ve skořicovém cukru, se žahourem (namačkané borůvky s cukrem) či jahodami, malinami a ochucené lívance můžeme ozdobit ušlehanou šlehačkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 15,098x

Komentáře receptu Lívance z litého kynutého těsta
monika: | Thursday, May 1, 2014 |
výborné | |
anonym: | Thursday, May 1, 2014 |
moc dobrý a rychlí |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!