Makovec

Suroviny

200 g brambor
40 g jemné krupice
80 g jemně umletého máku
150 g cukru krupice
1 vejce
1 bílek
4 lžíce mléka
1 prášek do pečiva
špetka mleté skořice
špetka tlučeného hřebíčku
1 vanilkový cukr
kůra z 1 citrónu
tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
zavařenina
kakaová nebo rumová poleva (viz Moučníky - Polevy a náplně)

recept nemá fotografii

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. Žloutek utřeme do pěny s cukrem a mlékem. Přidáme brambory, krupici, koření, mák, prášek do pečiva, citrónovou kůru a vše smícháme. Ze 2 bílků ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do těsta. Dortovou nebo koláčovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme ji těstem a zvolna pečeme v předehřáté troubě. Po upečení necháme makovec vychladnout, pak ho namažeme zavařeninou a potřeme kakaovou nebo rumovou polevou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,184x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Makovec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist