Štrůdl (jablečný závin)

Suroviny

500 g hladké mouky
300 g Hery
1 vejce a 1 žloutek
5 lžic mléka
špetka soli
1 vanilkový cukr
1 lžíce octa
jablka
skořicový cukr
rozinky
ořechy
případně strouhanka
vejce na potření

recept nemá fotografii

Postup

Z mouky, Hery, vejce, žloutku, vanilkového cukru, mléka, octa a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Vyválíme placku, kterou pokryjeme strouhanými jablky, z jedné strany necháme asi 7 cm těsto nepokryté. Jablka posypeme skořicovým cukrem (je možno i cukrem krupicí, pokud jsou jablka kyselá), drcenými ořechy a rozinkami. Prázdné těsto a kraje potřeme rozkvedlaným vejcem. Zabalíme roládu, začínáme od posypaného konce. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem.
Poznámka: Aby se jablka do těsta nevsákla, můžeme napřed posypat těsto strouhankou a potom na něj dát jablka.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 15,488x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.78 (počet: 23) 6.78 23 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Štrůdl (jablečný závin)

anonym: Wednesday, April 11, 2012
mnam
ing.: Sunday, March 6, 2011
je skvělý

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist