Kudlánky (neboli kulajda)

Suroviny

4 brambory
celý kmín
sůl
3 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
1-2 bobkové listy
malá cibule
1 dcl podmáslí
1 šlehačka
hladká mouka na zahuštění
2 vejce
lžíce sekaného kopru
houby, nejlépe lišky
ocet

recept nemá fotografii

Postup

Brambory okrájíme a dáme vařit. Přidáme sůl, kmín, nové koření, celý pepř, bobkový list, na kousky nakrájenou cibuli a houby. Když jsou brambory uvařené, přidáme podmáslí. Ve šlehačce rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do polévky. Když je polévka moc hustá, přidáme vodu. Pokud je řídká, rozmícháme v trošce studené vody lžičku hladké mouky a za stálého míchání vlijeme do polévky.Chvíli povaříme. Pak přidáme rozšlehaná vejce. Pokud nechceme, aby se v polévce srazila, necháme ji napřed vychladnout. Nakonec vmícháme kopr.
Převařený ocet přidáváme až do talíře podle chuti.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,545x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.22 (počet: 9) 7.22 9 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kudlánky (neboli kulajda)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist