Holubky z Východního Slovenska
Suroviny
1 hlávka zelí
3 varné sáčky rýže
1/2 kg mleté
pepř, sůl
červená mletá paprika
2x rajský protlak
cibule
česnek
300 g prorostlého uzeného bůčku nebo slaniny
čerstvá petrželová nať
Postup
Z hlávky zelí vyřízneme košťál, odstraníme první listy a ponoříme do vroucí vody. Zpařené, změklé listy
vidličkou po jednom vyndáme.
Směs:
Uzený bůček (slaninu) vypražíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku a
necháme podusit. Přidáme mletou a dál dusíme do polosyrova. Směs vysypeme do mísy, přidáme
uvařenou rýži, na drobno nakrájený česnek, malý rajský protlak, pepř, sůl, případně i čerstvou
petrželovou nať. Promícháme a plníme zelné listy. Zbytek zelí (malé listy, které nejdou plnit) dáme na
dno hrnce. Na ně skládáme holubky těsně vedle sebe na několik pater. Smícháme rajský protlak
s vodou asi 1/2 sklenice od okurek, holubky tím zalijeme, zakryjeme pokličkou a necháme dusit asi
45 minut na mírném ohni. Po vypnutí necháme alespoň půl hodiny dojít.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 24,621x
7.83 (počet: 47)
7.83
47
10
Komentáře receptu Holubky z Východního Slovenska
| anonym: | Monday, March 14, 2011 |
| Kde jste to vzaly BŮČEK nebo SLANINA!!!!!!!!!!! Dává se tam mleté maso syrové | |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

