Holubky z Východního Slovenska

Suroviny

1 hlávka zelí
3 varné sáčky rýže
1/2 kg mleté
pepř, sůl
červená mletá paprika
2x rajský protlak
cibule
česnek
300 g prorostlého uzeného bůčku nebo slaniny
čerstvá petrželová nať

recept nemá fotografii

Postup

Z hlávky zelí vyřízneme košťál, odstraníme první listy a ponoříme do vroucí vody. Zpařené, změklé listy
vidličkou po jednom vyndáme.
Směs:
Uzený bůček (slaninu) vypražíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku a
necháme podusit. Přidáme mletou a dál dusíme do polosyrova. Směs vysypeme do mísy, přidáme
uvařenou rýži, na drobno nakrájený česnek, malý rajský protlak, pepř, sůl, případně i čerstvou
petrželovou nať. Promícháme a plníme zelné listy. Zbytek zelí (malé listy, které nejdou plnit) dáme na
dno hrnce. Na ně skládáme holubky těsně vedle sebe na několik pater. Smícháme rajský protlak
s vodou asi 1/2 sklenice od okurek, holubky tím zalijeme, zakryjeme pokličkou a necháme dusit asi
45 minut na mírném ohni. Po vypnutí necháme alespoň půl hodiny dojít.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 24 248x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,83 (počet: 47) 7,83 47 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Holubky z Východního Slovenska

anonym: pondělí 14. března 2011
Kde jste to vzaly BŮČEK nebo SLANINA!!!!!!!!!!! Dává se tam mleté maso syrové

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist