Rajská omáčka

Suroviny

1 cibule
cukr podle chuti
sůl
8 ks hřebíčků
4 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
bobkový list
konzerva rajského protlaku
1 šlehačka (nebo mléko s kouskem másla)
hladká mouka na zahuštění

recept nemá fotografii

Postup

Na tuku osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s cukrem. Osolíme, přidáme koření, bobkový list a rajský protlak. Zalijeme vodou a 30 minut vaříme. Pak omáčku přecedíme a zahustíme šlehačkou, ve které jsme do hladka rozmíchali hladkou mouku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,220x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.60 (počet: 5) 7.60 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rajská omáčka

anonym: Friday, April 23, 2010
...na ředění je dobře ředit "pivem" a na zahuštění je zase dobré zahustit "vodkou"...
anonym: Friday, January 18, 2008
Vodu dávám odhadem asi 1/2 l, podle potřeby je pak možno vařící vodu přidat, pokud by omáčka byla moc hustá, nebo v trošce studené vody dohladka rozmícht hladkou mouku a za stálého míchání přolévat, pokud by byla moc řídká.
anonym: Friday, January 18, 2008
kolik vody?
anonym: Saturday, August 4, 2007
rajská je rajská, ta skořice je tam dobrá
anonym: Saturday, August 4, 2007
lepší je bez šlehačky a přidat celou skořici, fakt.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist