Roláda pražské babičky

Suroviny

6 bílků
6 žloutků
60 g cukru
120 g hrubé mouky
Krém:
kakao
máslo
cukr
na posypání:
strouhaný kokos

ukázka receptu Roláda pražské babičky
Posunovut vlevo
ukázka receptu Roláda pražské babičky ukázka receptu Roláda pražské babičky
Posunout vpravo

Postup

Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do něj žloutky, cukr a mouku. Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na vysoký stupeň cca 230° C, dokud těsto nezrůžoví (asi 10 - 15 minut). Upečený piškot ještě horký i s pečícím papírem stočíme po delší straně do rolády a necháme vychladnout.
Krém: smícháme máslo s kakaem, pro levnější variantu nahradíme část másla kaší, uvařenou ze 2 lžic hrubé mouky a vody, kaši pak rozmícháme elektrickým šlehačem s máslem a kakaem.
Roládu opatrně rozvineme, plát namažeme krémem (trochu si ho necháme na pomazání rolády). Pevně zarolujeme a potřeme zbytkem krému celou roládu. Sypeme strouhaným kokosem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,452x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.25 (počet: 8) 9.25 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Roláda pražské babičky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist