Roláda pražské babičky

Suroviny

6 bílků
6 žloutků
60 g cukru
120 g hrubé mouky
Krém:
kakao
máslo
cukr
na posypání:
strouhaný kokos

ukázka receptu Roláda pražské babičky
Posunovut vlevo
ukázka receptu Roláda pražské babičky ukázka receptu Roláda pražské babičky
Posunout vpravo

Postup

Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do něj žloutky, cukr a mouku. Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na vysoký stupeň cca 230° C, dokud těsto nezrůžoví (asi 10 - 15 minut). Upečený piškot ještě horký i s pečícím papírem stočíme po delší straně do rolády a necháme vychladnout.
Krém: smícháme máslo s kakaem, pro levnější variantu nahradíme část másla kaší, uvařenou ze 2 lžic hrubé mouky a vody, kaši pak rozmícháme elektrickým šlehačem s máslem a kakaem.
Roládu opatrně rozvineme, plát namažeme krémem (trochu si ho necháme na pomazání rolády). Pevně zarolujeme a potřeme zbytkem krému celou roládu. Sypeme strouhaným kokosem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,881x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.25 (počet: 8) 9.25 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Roláda pražské babičky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist