Jelení ragú na červeném víně

Suroviny

(pro 4 osoby)
800 g jeleního plecka bez kostí
½ lžičky pepře
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce oleje
150 g cibule
3/8 l červeného vína
1 bobkový list
2 hřebíčky
6 kuliček pepře
150 g zakysané smetany
1 lžička mleté sladké papriky
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso má být dobře uleželé a mělo by mít tmavočervenou barvu. Pokud má šlachy, odřežeme je ostrým nožem. Maso nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme je, opepříme a obalíme v mouce. Olej silně rozpálíme a kostky masa na něm ze všech stran osmahneme. Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli krátce restujeme s masem. Nakonec přidáme víno a koření. Přikryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě, dokud maso nezměkne, doba dušení je různá, podle kvality masa 40-120 minut. Po změknutí maso vyjmeme, odstraníme koření a šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme dohlídka rozmíchali mouku a papriku. Povaříme a hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Maso dáme do omáčky prohřát (nevaříme). Před podáváním necháme ještě 5 minut uležet.

Příloha: bramborové krokety, salát z červeného zelí v pomerančovém nálevu s cibulí, jablky, banány, vlašskými ořechy, rozinkami a medem

Poznámka: pokud jídlo zbyde, nedáváme ho zmrazit, omáčka by se srazila.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8,845x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.00 (počet: 6) 6.00 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jelení ragú na červeném víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist