Jelení ragú na červeném víně
Suroviny
(pro 4 osoby)
800 g jeleního plecka bez kostí
½ lžičky pepře
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce oleje
150 g cibule
3/8 l červeného vína
1 bobkový list
2 hřebíčky
6 kuliček pepře
150 g zakysané smetany
1 lžička mleté sladké papriky
mletý pepř
sůl
Postup
Maso má být dobře uleželé a mělo by mít tmavočervenou barvu. Pokud má šlachy, odřežeme je ostrým nožem. Maso nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme je, opepříme a obalíme v mouce. Olej silně rozpálíme a kostky masa na něm ze všech stran osmahneme. Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli krátce restujeme s masem. Nakonec přidáme víno a koření. Přikryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě, dokud maso nezměkne, doba dušení je různá, podle kvality masa 40-120 minut. Po změknutí maso vyjmeme, odstraníme koření a šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme dohlídka rozmíchali mouku a papriku. Povaříme a hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Maso dáme do omáčky prohřát (nevaříme). Před podáváním necháme ještě 5 minut uležet.
Příloha: bramborové krokety, salát z červeného zelí v pomerančovém nálevu s cibulí, jablky, banány, vlašskými ořechy, rozinkami a medem
Poznámka: pokud jídlo zbyde, nedáváme ho zmrazit, omáčka by se srazila.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 9,369x
Komentáře receptu Jelení ragú na červeném víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!