Srnčí hřbet po bádensku

Suroviny

(pro 6 osob)
1,5 kg srnčího hřbetu
slanina podle chuti
4 lžíce oleje
1 lžička celého pepře
2 bobule jalovce
2 cibule
¼ l červeného vína
2 lžičky soli
150 g zakysané smetany
4 hrušky (asi 500 g)
1/8 l jablečného moštu
1 lžíce cukru
8 lžiček rybízové marmelády
alobal

recept nemá fotografii

Postup

Maso z mladého kusu můžeme upravovat ihned, maso ze staršího kusu by mělo být odleželé.
Srnčí hřbet prošpikujeme, potřeme olejem, posypeme tlučeným pepřem a rozmačkanými bobulemi jalovce. Dále do pekáče. Cibuli oloupeme, nakrájíme a na zbytku oleje ji necháme zpěnit. Rozložíme ji kolem pečeně a polijeme vínem. Pekáč dáme na střed předehřáté trouby, pečeme při 225.C (plyn stupeň 4-5). Po čtvrt hodině maso polijeme výpekem a po 7 minutách znovu. Celkovýá doba pečení je asi 30 minut. Hotovou pečeni osolíme, zabalíme do alobalu a udržujeme v teple. Vypečenou šťávu propasírujeme, vmícháme smetanu a uvaříme omáčku. Dochutíme ji solí a pepřem. Jablečný mošt uvedeme do varu, přidáme oloupané na půlky rozkrojené hrušky a jádřinců zbavené a cukr. Dusíme asi 10 minut. Hrušky vyjmeme, naplníme rybízovou marmeládou a ozdobíme jimi upečené maso.

Příloha: bramborové krokety, červené zelí

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,200x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.63 (počet: 8) 7.63 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí hřbet po bádensku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist