Marinovaný jelení hřbet

Suroviny

(pro 8 osob)
2 kg jeleního hřbetu
polévková zelenina
½ l červeného vína
2 cibule
1 bobkový list
6 bobulí jalovce
1 lžička černého pepře
200 g slaniny
1 lžička soli
4 lžíce oleje
¼ l smetany
1 krajíc černého chleba
2 lžíce rybízové zavařeniny

recept nemá fotografii

Postup

Maso naložíme 2 dny předem do následujícího nálevu:
Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. Povaříme 10 minut s červeným vínem, bobkovým listem, jalovcem, pepřem a necháme vychladnout. Jelení hřbet prošpikujeme a naložíme do marinády a na 2 dny ji uložíme do chladna. Průběžně maso obracíme. Pak maso osolíme a přendáme na pekáč. Olej zahřejeme na vysokou teplotu a přelijeme jím maso. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 175.C (plyn stupeň 2-3) a pečeme celkem asi 100 minut, postupně přidáváme zeleninu a marinádu. Upečené maso vyndáme, zeleninu a výpek propasírujeme sítem. Přidáme smetanu, rozdrobený chléb a rybízovou zavařeninu. Krátce povaříme, dochutíme a přes síto nalijeme do omáčníku.

Přílohy: bramborové knedlíky, lišky na másle, podle chuti glazované kaštany. Nebo jablečný kompot, brusinky, červené zelí a krokety. Červené víno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,319x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.50 (počet: 2) 9.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marinovaný jelení hřbet


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist