Bažant po myslivecku

Suroviny

(pro 4 osoby)
1 mladý bažant (1 kg)
1 lžička soli
½ lžičky pepře
100 g anglické slaniny
2 lžíce oleje
1/8 l bílého vína
1/8 l vývaru z masoxu
250 g čerstvých hub
4 lžíce másla
150 g mladých cibulek
1 lžička Solamylu
4 lžíce smetany

recept nemá fotografii

Postup

Bažant je nejchutnější během sezóny.
Bažanta potřeme solí a pepřem, obložíme anglickou slaninou a svážeme. Zahřejeme v pánvi na střední teplotu olej a bažanta opečeme dohněda. S vývarem a vínem ho pak pečeme při nízké teplotě prsíčky dolů (aby nevyschl) asi 40 minut. Očištěné houby nakrájíme na kousky. 2 lžíce másla zpěníme a houby na něm 4 minuty mírně restujeme. Cibulky oloupeme a opečeme na 2 lžících másla dozlatova. Bažanta vyjmeme, upravíme a přikryjeme. Solamyl rozmícháme ve smetaně, přidáme do výpeku a necháme vzkypět. Houby a cibuli zahřejeme v omáčce a dochutíme.

Příloha: vařené brambory nebo selský chléb. Červené víno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,613x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.17 (počet: 6) 7.17 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bažant po myslivecku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist