Jelení hřbet na žampiónech

Suroviny

600 g jeleního hřbetu
100 g slaniny
sůl
100 g cibule
2 bobulky jalovce
3 celé pepře
2 zrnka nového koření
tymián
citrónová kůra
1 dl koňaku
80 g másla
150 g žampiónů
sůl
petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Dobře očištěný a odblaněný jelení hřbet protýkáme slaninou, osolíme, potřeme strouhanou cibulí, do které jsme rozmíchali tlučený jalovec, pepř, nové koření, tymián a citrónovou kůru. Dáme do kemninového nebo do ohnivzdorného pekáčku, pokapeme koňakem, polijeme rozpuštěným máslem a necháme jeden až dva dny v chladu proležet. Máslo z odleželého hřbetu rozpustíme, jelení hřbet opečeme a v troubě za stálého polévání vypečenou šťávou a podlévání teplou vodou upečeme, aby pečeně zůstala šťavnatá. Mírně prochladlý hřbet nakrájíme, dáme na ohřátou mísu, obložíme žampióny udušenými na másle, petrželkou, případně mladou dušenou zeleninou a vařenými brambory nebo kroketami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,808x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.67 (počet: 6) 7.67 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jelení hřbet na žampiónech


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist