Jelení plec pečená se šunkou
Suroviny
600 g jelení plece
40 g slaniny
30 g másla
celer
mrkev
petržel
40 g cibule
sůl
2 celé pepře
1 zrnko nového koření
bobkový list
celerová nať
50 g šunky
mouka na zaprášení
1/8 l červeného vína

Postup
Jelení plec vykostíme, zbavíme blan, osolíme a protýkáme slaninou. Dusíme ji s nakrájenou kořenovou zeleninou, s cibulí a s kořením do poloměkka, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a dobře provaříme. Do procezené šťávy přidáme jemně sekanou šunku. Podáváme s krupicovými noky nebo s kroketami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 6,084x

Komentáře receptu Jelení plec pečená se šunkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!