Králík na višních

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 porce králíka
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce višňového džemu
200 ml červeného vína
100 g vypeckovaných višní (čerstvých nebo mražených)
špetka tymiánu
4 kuličky jalovce
2 bobkové listy
sůl, pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Mírně ho osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak králíka potřeme džemem a podlijeme červeným vínem. K masu přidáme omyté višně, tymián, jalovec a bobkové listy. Pekáček přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 35 minut při 180.C. Během pečení králíka poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Po půl hodině pekáček odklopíme a maso dopečeme dozlatova.
Podáváme s vařenými brambory, můžeme zdobit listy rukoly.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,122x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.33 (počet: 3) 9.33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na višních


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist