Husa pečená po staročesku

Suroviny

1 husa
kmín
sůl

ukázka receptu Husa pečená po staročesku
Posunovut vlevo
ukázka receptu Husa pečená po staročesku
Posunout vpravo

Postup

Husu očistíme a den předem dobře posolíme. Než ji dáme péci, posypeme ji kmínem. Na pekáč ji dáme zády nahoru a něčím podložíme, aby se nepřipekla. Je-li tučná, odstraníme předem sádlo a v kastrůlku můžeme vyvařit. Husu dáme do trouby a za stálého polévání ji pečeme. Je-li třeba, během pečení opatrně sbíráme sběračkou tuk. Když husa zčervená, obrátíme ji, propícháme na prsou, pod křídly a kolem stehen a pečeme dočervena. Pak slijeme z pekáče všechnu šťávu a husu necháme dopéci bez ní, bude mít křehkou a křupavou kůrku.
Podáváme s dušeným zelím a houskovými knedlíky, nebo s novými bramborami a okurkovým salátem.

Poznámka: původně se husa napřed opekla na kamnech z obou stran, opatrně se sebral tuk a pak teprve se dávala péct do trouby.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9,229x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.21 (počet: 53) 9.21 53 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Husa pečená po staročesku

anonym: Sunday, October 17, 2010
¨to bude bašta. JEDU DO KAUFLANDU.....
anonym: Sunday, September 23, 2007
Je to super.
anonym: Sunday, September 23, 2007
Bomba

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist