Skořicový dort s nektarinkami

Suroviny

Na těsto:
250 g změklého másla
250 g polohrubé mouky
250 g cukru
4 vejce
1 balíček vanilkového cukru
1 lahvičku rumového aroma
100 g mletých mandlí
2 lžičky prášku do pečiva
půl lžičky skořice
Na náplň:
1 kg zralých nektarinek
800 g šlehačky
100 ml nektarinkové nebo broskvové šťávy
1 balíček želatiny
2 lžičky skořice
Navrch:
8 lžic broskvového likéru
10 lžic broskvové marmelády

recept nemá fotografii

Postup

Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přimícháme vejce, polovinu rumového aroma a mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandlemi a skořicí. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme 30 minut při 200.C. Nektarinky omyjeme, oloupeme. Tři půlky dáme stranou na zdobení, zbývající nakrájíme na kostičky. Ušleháme šlehačku, připravíme želatinu podle návodu na obalu, rozpustíme ve šťávě a smícháme se šlehačkou. Šlehačkový krém dochutíme zbylým rumovým aroma a skořicí.Odebereme do sáčku na zdobení 4 lžíce krému. Korpus rozřízneme na 3 pláty. Spodní pokapeme 2 lžícemi likéru, potřeme 1/3 krému, na něj rozložíme polovinu nektarinek. Přiložíme druhý plát, potřeme 5 lžícemi broskvové marmelády a další 1/3 krému, navrch opět dáme nektarinky. Poslední vrstvu korpusu pokapeme zbylým likérem a potřeme 5 lžícemi marmelády. Celý dort potřeme zbylým krémem a ozdobíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,494x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 4) 7.00 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Skořicový dort s nektarinkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist