Hovězí pečeně s kyselou omáčkou

Suroviny

(pro 6 osob)
1,5 kg hovězí pečeně
2 cibule
4 hřebíčky
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
300 ml suchého červeného vína
150 ml bílého vinného octa
1 bobkový list
1 lžička celého pepře
1 lžička jalovce
40 g másla
250 ml vývaru
70 g sušených meruněk
70 g sušených švestek
1-2 lžíce tmavé jíšky
cukr
sůl, pepř
alobal

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme, osušíme a svážeme nití a dáme do kastrolu. Cibule oloupeme a zapíchneme do nich hřebíčky. Kořenovou zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Zeleninu s cibulí dáme do hrnce, přidáme 1,5 l vody, víno, ocet a koření. Přivedeme k varu, necháme vychladnout a nalijeme na maso. Přikryjeme pokličkou a necháme v chladnu marinovat 3 dny za občasného obracení. Pak maso vyjmeme, osušíme a ze všech stran orestujeme na rozehřátém másle. Zalijeme vývarem a 2 hodiny dusíme. Pak maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme ho asi 10 minut odpočinout. Do výpeku scedíme asi 125 ml marinády, přidáme meruňky a švestky, osolíme, opepříme a osladíme. Zahustíme jíškou a vše asi 5 minut povaříme.
Pečeni nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou a bramborovými knedlíky s chlebem (viz Přílohy – Knedlíky)

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,122x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí pečeně s kyselou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist