Cukeťák
Suroviny
500 g cukety,
150 g šunkového salámu
200 g eidam. sýra
100 g angl. slaniny
1 prášek do pečiva
2 vejce
200 g hrubé mouky
6 lžic oleje
sůl
pepř
Postup
Oloupeme cuketu a vykrojíme její střed (lze použít i přerostlé cukety), Cuketu nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Na stejném struhadle si nastrouháme i sýr. Salám a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Vše smícháme, přidáme hrubou mouku, ve které jsme si předem pečlivě rozmíchali prášek do pečiva. Dále přidáme 2 žloudky, 6 lžic oleje, sůl a pepř. Ze dvou bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do vzniklé hmoty. Vymastíme vyšší plech nebo pekáč, vysypeme strouhankou a vzniklou zeleninovou kaši na něj urovnáme. Pečeme při 200 stupních Celsia do okamžiku, kdy se začne na krajích oddělovat od plechu a mírně červenat. Po upečení nakrájíme na řezy a teplé podáváme nejlépe s vařenými bramborami.
Obměna: Lze podávat i studené a bez přílohy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4,749x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Cukeťák
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!