Cukeťák

Suroviny

500 g cukety,
150 g šunkového salámu
200 g eidam. sýra
100 g angl. slaniny
1 prášek do pečiva
2 vejce
200 g hrubé mouky
6 lžic oleje
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Oloupeme cuketu a vykrojíme její střed (lze použít i přerostlé cukety), Cuketu nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Na stejném struhadle si nastrouháme i sýr. Salám a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Vše smícháme, přidáme hrubou mouku, ve které jsme si předem pečlivě rozmíchali prášek do pečiva. Dále přidáme 2 žloudky, 6 lžic oleje, sůl a pepř. Ze dvou bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do vzniklé hmoty. Vymastíme vyšší plech nebo pekáč, vysypeme strouhankou a vzniklou zeleninovou kaši na něj urovnáme. Pečeme při 200 stupních Celsia do okamžiku, kdy se začne na krajích oddělovat od plechu a mírně červenat. Po upečení nakrájíme na řezy a teplé podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

Obměna: Lze podávat i studené a bez přílohy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,180x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Cukeťák


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist