Zapékané brambory s kyselým zelím

Suroviny

1 Kg brambor
500 g kyselého zelí
2 cibule
sůl
tuk na vymaštění zapékací misky

recept nemá fotografii

Postup

Oloupeme a v osolené vodě s kmínem uvaříme brambory. Z kyselého zelí vymačkáme vodu a pokud je to potřeba, tak jej najemno nakrájíme. Na másle či jiném oblíbeném tuku usmažíme nakrájenou cibuli do zlatova. Uvařené brambory rozmačkáme a zamícháme do nich zelí a usmaženou cibuli. Vymažeme zapékací misku, naplníme ji připravenou bramborovou směsí a dáme zapést do trouby.

Obměny: Lze vylepšit vmícháním nakrájené klobásy nebo uzeného masa.

Jde o velmi jednoduché jídlo, na které nejdříve strávníci hledí nedůvěřivě, ale jakmile jednou ochutnají, přidávají si. Je vhodné jako lehká večeře.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,378x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapékané brambory s kyselým zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist