Kuřecí prsíčka Tandori
Suroviny
4 porce kuřecích prsíček nebo jiného vhodného libového masa
1 šálek bílého jogurtu
2 lžíce másla (tuku)
2 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
1 lžička skořice
1 lžička drceného kmínu
1 lžička zázvoru
špetka karí a černého pepře
1 lžíce posekaného zeleného koření (libeček, pažitka, kudrnka, cibulová nať)
sůl
citron na ozdobu

Postup
Nejdříve smícháme jogurt, máslo, citronovou šťávu, česnek a všechno koření a do marinády vložíme malé plátky masa lehce poklepané paličkou nebo tupou hranou nože. Necháme uležet v chladnu nejméně tři hodiny, ale lépe přes noc.
Maso lze grilovat (během grilování potíráme zbytky marinády), nebo opékat na pánvi ve formě malých placiček vytvořených z několika kousků masa. Placičky se dobře tvoří i v lívanečníku. Maso přisolíme až těsně před tepelnou úpravou.
Příloha: rýže a zeleninový salát nebo zelenina podle chuti a možností.
Obměna: bílý jogurt lze nahradit 4 lžícemi sojové omáčky + jednou lžící oleje + 2 lžičkami cukru + 1 lžičkou citronové šťávy)
Poznámka: Jídlo je trochu pracnější, ale s bohatou zeleninovou oblohou jej lze použít i pro slavnostnější příležitosti.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,813x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí prsíčka Tandori
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!