Kečupová ryba

Suroviny

1000 g kapra nebo mořské štiky
sůl, pepř,
trochu másla, citronová šťáva
100 g zelené papriky
100 g cibule
100 g žampionů
2 lžíce kečupu
1 lžíce bílého vína

recept nemá fotografii

Postup

Rybu rozporcujeme, umyjeme, osušíme, posolíme, popepříme, pokapeme citronem a necháme asi 20 minut odpočívat. Zatím si nakrájíme žampiony na plátky, cibuli na kolečka a papriku na proužky. Plátky ryby rychle opečeme z obou stran na pánvi na troše oleje a předáme do zapékací misky, do které jsme na dno položili dva tenké plátky másla. Na zbylém oleji na pánvi rychle opečeme cibuli, žampiony, zelenou papriku. Když vše trochu změkne, přidáme 2 lžíce kečupu, 1 lžíci bílého vína, případně ještě trochu citronové šťávy a 2 - 3 minuty podusíme. Všechno potom nalijeme na rybu připravenou v zapékací misce a dáme společně na chvíli (10 - 15 minut) podusit do trouby.
Příloha: jakákoliv (brambory, rýže, chleba...)

Poznámka z praxe: takto upravená ryba chutná i strávníkům, kteří ryby jíst jinak nemusí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,265x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kečupová ryba


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist