Pomazánka z červeného zelí
Suroviny
1 malá sklenička červeného sterilovaného zelí
3 vejce
20 Dg měkkého salámu
1 zakysaná smetana
3 lžíce majolky
sůl
pepř

Postup
Měkký salám nastrouháme na hrubém (okurkovém) struhadle. Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí je oloupeme a také nastrouháme na hrubém struhadle. Sterilované zelí propláchneme studenou vodou a drobně nakrájíme. Vše smícháme v misce. Osolíme, opepříme, vmícháme zakysanou smetanu a majolku. V ledničce necháme odležet asi půl hodiny.
Mažeme na bílou veku nebo jakékoliv tousty. Není třeba příliš zdobit - stačí kousek zelené petrželky, lístek libečku nebo proužek zelené papriky.
Pozor! Vzhledem k obsahu nelze dlouho skladovat - je vhodné připravovat pouze krátkou dobu před podáváním. Vybíráte-li si na tuto pomazánku zakysanou smetanu, doporučujeme použít druh, který má hustší konzistenci. Použití příliš řídké zakysané smetany má vliv na kvalitu pomazánky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,725x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pomazánka z červeného zelí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!