Pomazánka z červeného zelí

Suroviny

1 malá sklenička červeného sterilovaného zelí
3 vejce
20 Dg měkkého salámu
1 zakysaná smetana
3 lžíce majolky
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Měkký salám nastrouháme na hrubém (okurkovém) struhadle. Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí je oloupeme a také nastrouháme na hrubém struhadle. Sterilované zelí propláchneme studenou vodou a drobně nakrájíme. Vše smícháme v misce. Osolíme, opepříme, vmícháme zakysanou smetanu a majolku. V ledničce necháme odležet asi půl hodiny.
Mažeme na bílou veku nebo jakékoliv tousty. Není třeba příliš zdobit - stačí kousek zelené petrželky, lístek libečku nebo proužek zelené papriky.

Pozor! Vzhledem k obsahu nelze dlouho skladovat - je vhodné připravovat pouze krátkou dobu před podáváním. Vybíráte-li si na tuto pomazánku zakysanou smetanu, doporučujeme použít druh, který má hustší konzistenci. Použití příliš řídké zakysané smetany má vliv na kvalitu pomazánky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,464x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pomazánka z červeného zelí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist