Angreštové řezy

Suroviny

0,7 l kompotu
(angrešt nebo jiné zavařené ovoce)
4 vejce
200 g cukru krupice
1 a 1/2 dl oleje
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
350 g polohrubé mouky

recept nemá fotografii

Postup

Otevřeme sklenici kompotu a přes sítko oddělíme šťávu a ovoce. Vejce, cukr a olej ušleháme do pěny. Přidáme šťávu ze zavařeného kompotu a mouku smíchanou se sodou. Nakonec opatrně zamícháme ovoce. Nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pomalu pečeme. Po vychladnutí krájíme na řezy.

Poznámka: Moučník má trochu neobvyklou barvu - záleží na použitém ovoci. Tento drobný estetický nedostatek však vyváží jeho jemná a osvěžující chuť a také skutečnost, že se tímto způsobem spotřebují nadbytečné kompoty. Navíc je příprava moučníku velice rychlá a snadná i pro začínající hospodyňku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,128x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Angreštové řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist