Pomazánka z makrel

Suroviny

2 uzené makrely
2 cibule velké
2 - 3 lžíce Ramy nebo másla
5 sladkokyselých okurek
šťáva z citronu
majolka

recept nemá fotografii

Postup

Makrely zbavíme kostí a kůže, přidáme trochu citronové šťávy a krátce rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a Ramu (množství Ramy dle chuti a tučnosti makrel) a řádně promícháme (lze i ve šlehači). Pak přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky a trochu majolky (ta není nutná, ale pomazánku zjemní). Pomazánku necháme trochu vychladit v ledničce, m mažeme na pečivo i na chleba. Ozdobit lze proužkem červené papriky nebo plátkem salátové okurky.

Poznámka: Citronové šťávy použijte zpočátku méně a případně na závěr přidejte podle chuti. Pozor také na množství tuku - pokud jej použijete příliš v kombinaci s tučnou makrelou, pomazánka se výjimečně může i srazit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 367x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pomazánka z makrel


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist