Pomazánka z makrel

Suroviny

2 uzené makrely
2 cibule velké
2 - 3 lžíce Ramy nebo másla
5 sladkokyselých okurek
šťáva z citronu
majolka

recept nemá fotografii

Postup

Makrely zbavíme kostí a kůže, přidáme trochu citronové šťávy a krátce rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a Ramu (množství Ramy dle chuti a tučnosti makrel) a řádně promícháme (lze i ve šlehači). Pak přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky a trochu majolky (ta není nutná, ale pomazánku zjemní). Pomazánku necháme trochu vychladit v ledničce, m mažeme na pečivo i na chleba. Ozdobit lze proužkem červené papriky nebo plátkem salátové okurky.

Poznámka: Citronové šťávy použijte zpočátku méně a případně na závěr přidejte podle chuti. Pozor také na množství tuku - pokud jej použijete příliš v kombinaci s tučnou makrelou, pomazánka se výjimečně může i srazit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,233x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pomazánka z makrel


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist